21 aprilie 2010

Avatar pe DVD




Precomadînd DVD-ul Avatar de pe cineshop.ro la prețul de 49.9 Lei, primiți cadou cartea „The Art of Avatar”. La același preț îl puteți precomanda și de provideo.ro.

20 aprilie 2010

Simbolul Pierdut


În această uimitoare continuare a fenomenului mondial numit Codul lui da Vinci, Dan Brown demonstrează încă o dată de ce este considerat cel mai popular scriitor de thrillere al momentului.

Simbolul pierdut reprezintă o cursă uluitoare printr-un labirint real de coduri, secrete şi adevăruri nevăzute, într-o
confruntare cu un duşman terifiant. Acţiunea cărţii, desfăşurată în încăperile, tunelurile şi templele secrete din Washington, D.C., se îndreaptă într-un ritm ameţitor spre un final cu totul surprinzător.

În deschiderea romanului, profesorul Robert Langdon este chemat pe neaşteptate să ţină o prelegere în clădirea
Capitoliului din Washington. Însă la câteva minute de la sosirea lui, seara capătă o turnură bizară, când este descoperită mâna secţionată a mentorului lui Langdon, Peter Solomon, un important mason şi filantrop. Langdon recunoaşte în simbolurile masonice de pe mână o invitaţie antică, menită să-l poarte pe cel care o primeşte în lumea demult pierdută a înţelepciunii ezoterice.

Realizând că singura speranţă de a-l salva pe Peter este să accepte acea invitaţie mistică, Langdon porneşte pe calea pe care aceasta i-o indică şi pătrunde astfel într-o lume ascunsă a secretelor masonice, a unei istorii neştiute, în locuri niciodată văzute – toate acestea conducându-l spre un adevăr inimaginabil.

Aşa cum întreaga lume a descoperit în Codul lui da Vinci şi în Îngeri şi demoni, în romanele lui Dan Brown se întreţes istorii ascunse, simboluri tainice şi coduri enigmatice, iar în Simbolul pierdut autorul îl provoacă din nou pe cititor cu o poveste inteligentă şi alertă, care oferă surprize la fiecare pagină.

Simbolul pierdut este exact ceea ce au aşteptat fanii lui Dan Brown… cel mai surprinzător roman de până acum.

Ecouri din presă...

După fenomenalul succes înregistrat cu romanul Codul lui da Vinci, Dan Brown cu siguranţă nu îşi dezamăgeşte fanii. Simbolul pierdut abundă de coduri, secrete, răsturnări de situaţie şi incursiuni în ocultism şi în filozofii străvechi.

Janet Maslin – New York Times

Aşteptarea a luat sfârşit. Simbolul pierdut a apărut – şi nu trebuie să fii francmason ca să-ţi placă la nebunie. Incitant şi spectaculos, ca o cursă în montages russes.

The Los Angeles Times

Robert Langdon rămâne un erou fascinant – un savant cu sânge rece în situaţii limită şi cu reacţii pe măsură… Enigmele apar la tot pasul, iar locuri bine-cunoscute ne apar acum într-o altă lumină. O carte pe care o recomandăm cu căldură.

Entertainment Weekly

O lectură captivantă, care ne dă peste cap ideile despre lumea pe care credeam că o cunoaştem.

Newsweek

Sursa

Titlu: The lost symbol/Simbolul pierdut

Autor: Dan Brown

Traducător: Adriana Bădescu

Site: Simbolul Pierdut

Editura: RAO

Nr. pagini: 480

Preț în România: 59.99 RON

Preț în R. Moldova: 250 lei

Puteți citi mai jos prologul.

Simbolul Pierdut

În curînd o să revin cu o recenzie.




„Filmul de animaţie How to Train Your Dragon a revenit pe primul loc în box office-ul american, după ce săptămâna trecută se afla pe poziţia a treia. Aventura 3D cu dragoni a celor de la DreamWorks Animation a avut încasări de 20 de milioane de dolari în weekend şi a ajuns la un total de peste 320 de milioane de dolari la nivel mondial, conform Box Office Mojo.”
Cinemagia

18 aprilie 2010


Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, DBE (născută Miller; 15 septembrie 1890 – 12 ianuarie 1976), cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste. A scris şi romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute, nefiind la fel de succes. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită 'Regina Crimei', ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanţi şi inovativi autori ai genului.

Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records, printre alţii — ca cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare. UNESCO consideră că ea este actualmente autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puţin 56), fiind depăşită doar de operele colective ale corporaţiei Walt Disney Productions. Wikipedia
Agatha Christie este, într-adevăr, o scriitoare genială cu un succes greu de egalat. Cărțile sale impresionează prin faptul că nu sînt deloc previzibile. De curînd am terminat de citit „Crima din Orient Express” - o carte exraordinar de bine scrisă cu un sfîrșit surprinzător. Hercule Poirot este angajat de prietenul său, Bouc unul dintre directorii Compagnie Internationale des Wagons-Lits să rezolve cazul unei crime care are loc în faimosul Orient Express - trenul cu care aceștia călătoreau și care avea surprinzător de mulți pasageri pentru această perioadă a anului. Pe parcursul nopții Orient Express se înzăpezește în Iugoslavia, iar în dimineața următoare unul dintre pasageri nu-și mai face apariția - Ratchett un pasager american este găsit în compartimentul său înjunghiat de douăsprezece ori. Poirot interoghează toți pasagerii care ocupau vagonul în care a avut crima. Aparent aceștia nu păreau a avea nimic în comun, aparțineau de naționalități și pături sociale diferite, aveau destinații diferite ... însă nimic nu scapă ochilor ageri ai detectivului. În încercarea de a rezolva misterul unei crime mai mult decît ciudate Hercule Poirot găsește indicii menite să-l poarte pe piste false și are parte de mărturii mincinoase. În cele din urmă detectivul rezolvă cazul care, spre surprinderea tuturor, prezintă nu una ci două soluții.

Dacă vă fascinează romanele polițiste atunci cu siguranță vă va face plăcere să citiți una din cele mai bune cărți care aparțin acestui gen. „Crima din orient Express” a fost tradusă de Justina Bandol și a apărut în 2008 la editura RAO. Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii.
Titlu: Murder on the Orient Express/Crima din Orient Express
Autor: Agatha Christie
Nr. pagini: 250
Traducător:Justina Bandol
Editura: RAO
Preț în România: 22.49 RON
Preț în R. Moldova: 62 lei

17 aprilie 2010


Titlu: How to train your dragon/ Cum să-ți dresezi dragonul
Regizori: Chris Sanders, Dean DeBlois
Scris de: Adam F. Goldberg, Peter Tolan, Dean DeBlois, Chris Sanders după cartea Cressidei Cowell
Gen: Animație, fantastic
Durată: 98 minute
Muzică: John Powell
Premieră în SUA: 26 martie, 2010
Premieră în România: 19 martie 2010
Buget: 165,000,000$
Încasări week-end: 43,000,000$
Încasări totale: 300,523,738$
Site oficial: How to train your dragon
Distribuție:
Jay Baruchel - Hiccup (voce)
Gerard Butler - Stoick (voce)
Craig Ferguson - Gobber (voce)
America Ferrera - Astrid (voce)
Jonah Hill - Snotlout (voce)
Christopher Mintz-Plasse - Fishlegs (voce)
T.J. Miller - Tuffnut (voce)
Soundtrak:
1. This Is Berk
2. Dragon Battle
3. The Downed Dragon
4. Dragon Training
5. Wounded
6. The Dragon Book
7. Focus, Hiccup!
8. Forbidden Friendship
9. New Tail
10. See You Tomorrow
11. Test Drive
12. Not So Fireproof
13. This Time For Sure
14. Astrid Goes For A Spin
15.Romantic Flight

16.Dragon's Den
17. The Cove"
18. The Kill Ring"
19. Ready The Ships
20. Battling The Green Death
21. Counter Attack
22. Where's Hiccup?
23. Coming Back Around
24. Sticks & Stones
25. The Vikings Have Their Tea
Sinopsis:

Hiccup (Sughit), fiul conducatorului vikingilor de pe insula Berk, pare cel mai putin viking dintre toti locuitorii insulei, locuitori aflati intr-un permanent razboi cu dragonii inaripati. Cu un aspect fizic nu tocmai vanjos si cu alte preocupari decat tinerii vikingi de-o seama cu el, Sughit este tinta tuturor ironiilor si o permanenta dezamagire pentru neinfricatul sau tata. Ajuns la varsta la care trebuie sa-si dovedeasca barbatia, Sughit trebuie sa omoare primul sau dragon si sa arate astfel ca merita sa fie fiul tatalui sau. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, iar Sughit ajunge sa se imprieteneasca cu cel mai temut dintre dragoni. Prietenia neasteptata dintre cei doi si aventurile pe care le traiesc impreuna vor schimba pentru totdeauna destinul insulei Berk... Sursa


Critici:
98% din criticile primite de film au fost pozitive.
„Copii norocoși vor găsi pe cineva care să-i ducă la film în week-end. Maturii și mai norocoși vor găsi pe cineva pe care să ducă.” Stephen Whitty (Newark Star-Ledger)
„Este o serie de acțiuni palpitante, o comedie inteligentă cu replici pline de duh, o poveste dulce și amară de o profunzime surprinzătoare despre prietenia dintre om și animale. Claudia Puig (USA Today)
„Cu mesajele sale despre acceptare, respect și toleranță, How to train you dragon, oferă de asemenea o serie de lecții, inclusiv unele folositoare în lupta cu dragonii, în caz de nevoie. Linda Barnard (Toronto Star)
„O dramă tulburătoare intercalată cu elemente amuzante de comedie.” Peter Debruge ( Variety)
Trailer:


După cum am scris mai sus filmul este o adaptare după cartea scrisă de Cressida Cowell. „Cum să-ți dresezi dragonul” a apăut la editura Corint Junior în 2007 și a fost tradusă de Cristina Jinga. Cartea are 224 de pagini și poate fi comandată de pe site-ul editurii la doar 10 RON( un preț foarte avantajos).

Miracolul


Am fost de curînd la o librărie și am cumpărat „Miracolul” - altă carte extraordinară scrisă (bineînțeles) de Nicholas Sparks. Sparks știe cu siguranță cum să-și capteze cititorii deoarece cartea m-a frapat încă de la primele pagini. A fost o lectură plăcută și interesantă de aceea v-o recomand și vouă. „Miracolul” poate fi comandată de pe site-ul editurii RAO.

„Jeremy Marsh, ziarist la Scientific American, nu crede decât în ceea ce vede cu propriii ochi şi urmăreşte cu obstinaţie să clarifice întâmplările supranaturale, stranii şi neobişnuite. Atunci când aude că în cimitirul orăşelului Boone Creek din Carolina de Nord nişte apariţii fantomatice îi uluiesc pe locuitori, Jeremy, un sceptic înnăscut, se decide să facă lumină în acest caz. Ceea ce însă nu poate prevedea este că în micul oraş îl aşteaptă dragostea: o cheamă Lexie Darnell şi este nepoata celei considerate drept mediumul local. Iar ca această dragoste să poată avea un viitor, Jeremy se află în faţa unei alegeri dificile: să se întoarcă la viaţa pe care o ştia sau să facă ceva ce nu a mai făcut vreodată ­ să creadă în adevărul care există dincolo de tangibil.”


Ecouri din presă...
„Drăguțe răsturnări de situație... va satisface cu siguranță nenumărații fani ai lui Sparks” Library Journal
„Netedă ca mătasea și glorios de dulce.” Publishers Weekly

Titlu: True Beliver/Miracolul
Autor: Nicholas Sparks
Nr. pagini: 384
Apariție în România: 15.10.07.
Editura: RAO
Traducători: Iordana Ferenț, Ștefan Ferenț.

01 aprilie 2010

A walk to remember


The book

"La şaptesprezece ani, viaţa mea s-a schimbat pentru totdeauna... Am cincizeci şi şapte de ani, dar chiar şi acum îmi aduc aminte tot ce s-a întamplat în anul acela, până în cele mai mici detalii. Adesea retrăiesc acel an, readucându-l la viaţă, şi, când o fac, mă copleşeşte mereu un amestec ciudat de tristeţe şi bucurie... Aceasta este povestea mea şi promit să nu omit nimic... La început, veţi zambi şi, mai apoi, veţi plânge. Să nu spuneţi că nu aţi fost avertizaţi."

Ecouri din presă...
"O poveste romantică despre o dragoste nemuritoare... Nicholas Sparks ştie cum să atingă coarda sensibilă a cititorilor." - Chicago Sun - Times
„O carte pe care nu o veți uita prea curînd” - Sunday New York Post
„O poveste de dragoste remarcabilă care, ca și precedentele, va ajunge la inimile cititorilor de pretutindeni” - African Sun Times
„O plimbare de neuitat” a fost tradusă de Iordana Ferent și Ștefan Ferent și poate fi comandată de pe site-ul editurii RAO.
Autor: Nicholas Sparks
Nr. pagini: 192
Apariție în România: 26.09.06.
Editura: RAO
Traducere: Iordana Ferent/Ștefan Ferent
The movie
Titlu: A walk to remember/O iubire de neuitat
Regizor: Adam Shankman
Scris de: Nicholas Sparks, Karen Janszen
Durată: 102 minute
Data lansării în SUA: 25 ianuarie 2002
Data lansării în România: 25 ianuarie 2002
Buget: 11,800,000$
Încasări week-end:12,177,488
Încasări totale: 47,494,916$
Site oficial: A walk to remember
Distribuție:
Shane West - Landon Lawrence Carter
Mandy Moore - Jamie Elizabeth Sullivan
Peter Coyote - Reverend Hegbert Sullivan
Daryl Hannah - Cynthia Carter
Lauren German - Belinda
Clayne Crawford - Dean
Paz de la Huerta - Tracie
Al Thompson - Eric
Jonathan Parks Jordan - Walker
David Lee Smith - Dr. Carter
Matt Lutz - Clay Gephardt
Coloană sonoră:
1. "Dare You to Move" - Switchfoot
2. "Cry" - Mandy Moore
3. "Someday We'll Know" - Mandy Moore, Jon Foreman
4. "Dancing in The Moonlight" - 2001 Remix Toploader
5. "Learning To Breathe" - Switchfoot
6. "Only Hope" - Mandy Moore ( o melodie extraordinară)

Asculta mai multe audio Muzica
7. "It's Gonna Be Love" - Mandy Moore
8. "You" - Switchfoot
9. "If You Believe" - Rachael Lampa
10. "No One" - Cold
11. "So What Does It All Mean?" - West, Gould & Fitzgerald
12. "Mother We Just Can't Get Enough" - New Radicals
13. "Cannonball" - The Breeders
14. "Friday On My Mind" - Noogie
15. "Empty Spaces" - Fuel
16. "Only Hope" - Switchfoot

Sinopsis:














Landon Carter şi prietenii săi sunt cei mai cool puşti dintr-un liceu din Beaufort. Poartă hainele adecvate, conduc maşinile potrivite şi intră în bucluc atât cât să-şi asigure o reputaţie de rebeli. Jamie Sullivan e opusul lor – nimic nu pare cool la ea. E fiica predicatorului şi poartă haine care-i ascund formele şi acelaşi pulover în fiecare zi. Îndură zeflemeaua lui Landon şi a prietenilor săi cu un zâmbet, întotdeauna văzând numai lucrurile bune din oameni. Atunci când o farsă a lui Landon şi a găştii sale se termină cât se poate de prost, directorul îl condamnă pe băiat să aibă grijă în weekend-uri de un elev necăjit şi să lucreze la piesa şcolii, activităţi în care e şi Jamie implicată. E timpul să mai întâlneşti şi altfel de oameni spune directorul. Şi puţine persoane sunt mai diferite de cinicul şi necredinciosul Brandon decât Jamie. Fata cântă în corul bisericii, poartă întotdeauna o Biblie la ea iar ambiţia ei este să asiste la un miracol. Cei doi petrec din ce în ce mai mult timp împreună, Landon devine intrigat de candoarea fetei care vede frumosul în toate şi are o încredere nelimitată în oameni şi în lume. Curând, băiatul descoperă că s-a îndrăgostit de fermecătoarea marginalizată pe care el şi prietenii săi obişnuiau s-o ostracizeze zilnic. Atunci când circumstanţe potrivinice le ameninţă dragostea, Landon rămâne de partea ei şi încearcă s-o ajute să-şi îndeplinească visele. Sursa

Critici:
Majoritatea criticilor primite de film au fost negative, totuși A walk to remember a avut parte de o primire călduroasă din partea comunității creștine și adolescenți.
„O poveste de dragoste atît de dulce, sinceră și pozitivă încît se furișiază după apărarea construită în această epocă a ironiei.„ Roger Ebert (Chicago Sun-Times)
Premii:
În 2002 Mandy Moore a cîștigat la MTV Movie Awards premiul pentru cea mai bună performanță feminină în același an filmul a cîștigat și două premii Teen Choice Awards .
Trailer:


29 martie 2010

Dear John


The Book

John, un tânăr rebel şi confuz, renunţă la şcoală şi se înrolează în armată, neştiind Ce altceva să facă în viaţă, până când o întâlneşte pe fata visurilor sale, Savannah. Atracţia reciprocă se transformă rapid într-o dragoste puternică, iar Savannah hotărăşte să-l aştepte pe John să-şi îndeplinească datoria faţă de ţară. Dar tragedia din 11 septembrie schimbă totul. John simte că trebuie să rămână alături de camarazii lui în aceste momente şi se înrolează pentru încă doi ani. Din nefericire pentru el, între timp, viaţa merge mai departe pentru Savannah care se îndrăgosteşte de altcineva. Scrisoarea care începea cu "Dragă John" frânge o inimă şi schimbă pentru totdeauna două vieţi. Întors acasă, John trebuie să se obişnuiască cu ideea că Savannah, acum o femeie măritată, este dragostea lui adevărată şi să ia cea mai dificilă decizie din viaţa lui.

Cartea a fost tradusă de Laura Frunză și poate fi comandată de pe site-ul editurii RAO.

The movie
Titlu: Dear John/Dragă John
Regizor: Lasse Hallström
Scris de: Nicholas Sparks, Jamie Linden
Durată: 105 minute
Data lansării în SUA: 5 februarie 2010
Data lansării în România: 12 februarie 2010
Buget: 25,000,000$
Încasări week-end: 30,468,614$
Încasări totale: 79,214,418$
Site oficial: Dear John
Distribuție: >Channing Tatum - John Tyree
>Amanda Seyfried - Savannah Lynn Curtis
>Henry Thomas - Tim Wheddon
>Scott Porter - Randy
>Richard Jenkins - Bill Tyree
Coloana sonoră:
* 311 - Amber
* Wailing Souls - Things & Time
* Rosi Golan - Think of Me
* The Donkeys - Excelsior Lady
* Ryan Adams - Answering Bell
* Joshua Radin and Schuyler Fisk - Paperweight
* Amanda Seyfried and Marshall Altman - Little House
* Amanda Seyfried - Little House (Acoustic)
* Ozomatli - Saturday Night
* Brian Tichy - Dead in Your Tracks
* Gaye Tolan Hatfield - Let Her Gift Be Me
* Brad Hatfield - Ballroom Ballad
* The Swell Season - The Moon
* Fink - This Is the Thing
* Snow Patrol ft. Martha Wainwright - Set The Fire To The Third Bar
Sinopsis:
Acest film, în regia lui Lasse Hallstrom, spune povestea unui tînăr soldat care se îndrăgostește de o studentă idealistă. Într-o vacanță de primăvară, Savannah Curtis îl întîlnește pe John Tyree, aflat într-o scurtă permisie. Pentru personajul lui Chaning Tatum, momentul întîlnirii reprezintă dragoste la prima vedere. În următorii șapte ani cei doi corespondează intens, scrisorile lui Savannah însemnînd pentru tînărul soldat mai mult decît niște simple gesturi romantice, căci la fiecare misiune periculoasă acesta reușește să-și mențină echilibrul psihic tocmai cu ajutorul acestori dovezi de dragoste. Însă această îndelungată corespondență are consecințe pe care niciunul dintre cei doi tineri nu le prevede... Sursa

Critici:
Filmul a primit de la majoritatea criticilor comentarii negative. Rotten Tomatoes raportează că doar 25% din 95 de criticii de fim au făcut o revizuire pozitivă filmului, acesta avînd o medie de rating de 4,3 din 10.
„Dear John distilează cu atenție elementele selecte ale experienței umane și le reduce la un sirop dulce și digerabil. Ea nu poate fi un medicament puternic, dar oferă în mod eficient o doză plăcută de sentiment pur și suferință delegată.” A.O. Scott ( New York Times)
„ O poveste de dragoste șchioapă cuplată cu mai multe handicapuri și greutăți decît orice film poate supraviețui fără taxa de manipulare a publicului” Kirk Honeycutt (Hollywood Reporter)
Trailer:

Nicholas Sparks


Nicholas Sparks (născut la 31 decembrie 1965) este un autor de talie internațională, a scris romane pe teme care includ: dragostea, tragedia, soarta, creștinismul... Romanele sale s-au făcut remarcate în special prin intenisitatea emoțiilor transmise. Pînă în prezent Sparks a publicat 15 romane:
1. The Notebook/ Jurnalul unei iubiri (Octombrie, 1996)
2. Message in a Bottle (Aprilie, 1998)
3. A Walk to Remember/ O plimbare de neuitat (Octombrie, 1999)
4. The Rescue (Septembrie, 2000)
5. A Bend in the Road (Septembrie, 2001)
6. Nights in Rodanthe/ Nopți în Rodanthe (Septembrie, 2002)
7. The Guardian (Aprilie, 2003)
8. The Wedding/Nunta (Septembrie, 2003)
9. Three Weeks with my Brother(Aprilie, 2004)
10. True Believer(Aprilie, 2005)
11. At First Sight/ Dragoste la prima vedere (Octombrie, 2005)
12. Dear John/Dragă John (Octombrie, 2006)
13. The Choice (Septembrie, 2007)
14. The Lucky One (Octombrie, 2008)
15. The Last Song (Septembrie, 2009)
dintre care au fost traduse în limba română 8 și ecranizate 6.
De curînd a fost lansat Dear John, un film care, ciuda criticilor negative primite, a făcut senzație depășind în box office-ul american Avatar... de aceea am hotărît să dedic articolele din această săptămînă romanelor scrise de Sparks și filmelor realizate după acestea.

24 martie 2010

Alice in Wonderland


Alice in Wonderland este un film de aventuri, fantastic, în regia lui Tim Burton. La aproape 3 săptămîni de la lansare filmul încă deține locul 1 în box office-ul american și cel românesc depășind filme ca: Green Zone, Diary of a Wimpy Kid, Remember Me...
Mulți l-au catalogat drept un film „pentru copii” sau „foarte previzibil” alții, însă, îl consideră „genial”. Părerea mea: Alice În Țara Minunilor este un film interesant cu niște efecte speciale extraordinare care merită privit.


Titlu:
Alice in Wonderland/Alice în țara minunilor
Regizor: Tim Burton
Scris de: Linda Woolverton după cartea lui Lewis Carroll
Data lansării în SUA: 5 martie 2010
Data lansării în România: 5 martie 2010
Durată: 108 min
Buget: 200.000.000$
Încasări totale: $265,433,637
Site: Alice in Wonderland
Distribuție: >Mia Wasikowska - Alice Kingsley
>Johnny Depp - Tarrant Hightopp, Mad Hatter.
>Helena Bonham Carter - Iracebeth of Crims, Red Queen
Capul lui Bonham Carter a fost crescut de trei ori în format digital față de dimensiunea originală de pe ecran.
>Anne Hathaway - Mirana of Marmoreal, White Queen
Personajul său nu a avut nevoie de modificări digitale.
>Crispin Glover - Ilosovic Stayne, Knave of Hearts
Sinopsis:

„Alice are 19 ani şi se află la o petrecere unde află că urmează să fie cerută în căsătorie de un lord bogat. Fata fuge şi, prin vizuina Iepurelui Alb, cade în Ţara Minunilor, un loc pe care ştie că l-a vizitat cu ani în urmă, doar că nu-şi mai aduce deloc aminte de el. Iepurele Alb spune că s-a întors după Alice pentru că ea este singura în stare să-l ucidă pe Jabberwock, monstrul care apără regatul Reginei de Inimă-roşie. Însoțită de Pălărierul Nebun Tweedledee și Tweedledum și Pisica de Chesire aceasta pornește într-o călătorie extraordinară pentru a opri dominația violentă a Reginiei Roșii.”


Curiozități:
>Audițiile pentru cei 250 de figuranți s-au desfășurat în orașul britanic Plymouth, iar cerințele au fost ca solicitanții sa aibă un look "victorian" și nici un tatuaj vizibil, piercing sau păr vopsit.
>Actrița Mia Wasikowska a cîștigat rolul lui Alice, deși a avut destule contracandidate, printre care și Amanda Seyfried, Lindsay Lohan și Dakota Blue Richards.
> Acest film marchează a 7-a colaborare între Johnny Depp și Tim Burton, precum și a 6-a între Helena Bonham Carter și regizor.
>În ciuda faptului că au existat multe alte versiuni ale filmului Alice in Țara Minunilor, Tim Burton a spus că niciodată nu a simțit o conexiune emoțională cu povestea, și întotdeauna a crezut că este o serie de rătăciri ale unei fete de la un personaj la altul. Așadar, acest film este o încercare de a da poveștii un cadru emoțional, pe care nu l-a văzut în nici o alta versiune anterioară. Tim a spus că a fost provocare pentru el - să facă din Alice o poveste – în loc de o serie de evenimente.
> Johnny Depp, caruia îi place „cîte un obstacol" din cînd în cînd la filmări, a recunoscut că procesul de filmare pe ecranul verde a fost de-a dreptul obositor, și pînă la sfîrșitul zilei era frînt de oboseală. Sursa
Critici:
Todd McCarthy de la Variety a lăudat filmul pentru „momentele sale de umor”.
„Filmul ar trebui să apară însoțit de o notă marcată „privește-mă” (USA Today)

Trailer:


08 martie 2010

Avatar



Cu doar cîteva luni în urmă James Cameron făcea senzație cu o nouă producție - Avatar
Cameron afirmă că ideea filmului i-a apărut încă din 1994, an în care a scris 80 de pagini din scenariu. Filmul ar fi trebuit să fie lansat în 1999, însă, potrivit regizorului, "era necesar să mai treacă ceva vreme până să apară tehnologia necesară" punerii în scenă a viziunii filmului. Astfel, Cameron a început lucrul la Avatar în primăvara anului 2006 când a definitivat scenariul, limba Na'vi şi cultura Pandoriană.
Filmul s-a bucurat de un succes uriaș devenind în scurt timp filmul cu cele mai mari încasări din istorie.

Titlu
: Avatar
Scris și regizat de: James Cameron
Data lansării în SUA: 18 decembrie 2009
Data lansării în România: 18 decembrie 2009
Durată: 162 min.
Buget: 237.000.000
Încasări weekend: 232.160.000$
Încasări totale:2.638.344.000$
Distribuție: >Sam Worthington - Jack Sully
Cameron a preferat un actor necunoscut în rolul personajului principal în primul rînd pentru a menține bugetul filmului redus... apoi Cameron credea că din cauză faptului că Worthington nu a jucat în nici un film major, el va juca în Avatar "totul sau nimic", dând astfel personajului "o calitate care chiar este reală.
>Zoe Saldana - Neytiri
>Sigourney Weaver - Dr. Grace Augustine
>Sthepen Lang - Colonel Miles Quaritch
>Michelle Rodriguez - Trudy Chacon
Cameron şi-a dorit să lucreze cu Rodriguez după ce a văzut-o în Girlfight.

Sinopsis

„În anul 2154 Jake, un veteran de război paralizat, este trimis pe o planetă îndepartată numită Pandora pentru a înființa o colonie umană și pentru a extrage cît mai multe resurse minerale oferite de această planetă.

Pandora este locuită de o rasa umanoidă numită Na'vi, o veche civilizțtie cu tradiții, limbă și cultură proprii.

În timp ce Jake și alți pămînteni trebuie să se acomodeze pe luxurianta planetă, civilizația de pe Pandora protestează împotriva noilor veniți. După o serie de evenimente care îi schimbă complet modul de gîndire, Jake se alătură rasei Na'vi în războiul împotriva pamîntenilor. În plus, acesta se îndrăgostește de Neytiri, o frumoasă localnică…”

Critici
Filmul, a primit în general recenzii pozitive din parte criticilor de film.
Roger Ebert de la Chicago Sun-Times a numit filmul „extraordinar” și i-a dat patru stele din patru. „Privind Avatar m-am simțit la fel ca atunci cînd am văzut Star Wars în 1977” a spus el. Criticul de film Peter Travers a lăudat filmul dîndui trei stele și jumătate... acesta a scris „Talentul lui Cameron poate fi la fel de mare ca visele sale”
Richard Corliss a declarat „ cu siguranță este cea mai vie și mai convigătoare creație a unei lumi fantasice văzută vreo dată în istoria imaginii în mișcare.

Blogul Film a acumulat o lista de citate despre avatar de la 14 scriitori și regizori de la Hollywoood
„Filmul este cel mai evocator și uimitor science-fiction de la Star Wars încoace.” Steven Spielberg
„Avatar este cu adevărat extraordinar. ” Frank Marshall
Richard Kelly a numit filmul „uimitor” iar Michael Moore recomandă: „du-te și vezi Avatar, un film genial pentru vremurile noastre.”
Singura reacție negativă a venit de la Duncan Jones „ Filmele lui Jim Cameron nu se află topul meu.” a spus acesta.
Premii:
Avatar a fost nominalizat la nouă premii Oscar dintre care a cîștigat doar 3:
- Cele mai bune efecte vizuale
-
Cea mai buna scenografie
- Cea mai buna imagine
Filmul a primit deasemenea 8 nominalizări la BAFTA inclusiv pentru cel mai bun film și director dar a cîștigat doar premiul pentru design de producție și efecte vizuale speciale.
Trailer:

21 aprilie 2010

Avatar pe DVD




Precomadînd DVD-ul Avatar de pe cineshop.ro la prețul de 49.9 Lei, primiți cadou cartea „The Art of Avatar”. La același preț îl puteți precomanda și de provideo.ro.

20 aprilie 2010

Simbolul Pierdut


În această uimitoare continuare a fenomenului mondial numit Codul lui da Vinci, Dan Brown demonstrează încă o dată de ce este considerat cel mai popular scriitor de thrillere al momentului.

Simbolul pierdut reprezintă o cursă uluitoare printr-un labirint real de coduri, secrete şi adevăruri nevăzute, într-o
confruntare cu un duşman terifiant. Acţiunea cărţii, desfăşurată în încăperile, tunelurile şi templele secrete din Washington, D.C., se îndreaptă într-un ritm ameţitor spre un final cu totul surprinzător.

În deschiderea romanului, profesorul Robert Langdon este chemat pe neaşteptate să ţină o prelegere în clădirea
Capitoliului din Washington. Însă la câteva minute de la sosirea lui, seara capătă o turnură bizară, când este descoperită mâna secţionată a mentorului lui Langdon, Peter Solomon, un important mason şi filantrop. Langdon recunoaşte în simbolurile masonice de pe mână o invitaţie antică, menită să-l poarte pe cel care o primeşte în lumea demult pierdută a înţelepciunii ezoterice.

Realizând că singura speranţă de a-l salva pe Peter este să accepte acea invitaţie mistică, Langdon porneşte pe calea pe care aceasta i-o indică şi pătrunde astfel într-o lume ascunsă a secretelor masonice, a unei istorii neştiute, în locuri niciodată văzute – toate acestea conducându-l spre un adevăr inimaginabil.

Aşa cum întreaga lume a descoperit în Codul lui da Vinci şi în Îngeri şi demoni, în romanele lui Dan Brown se întreţes istorii ascunse, simboluri tainice şi coduri enigmatice, iar în Simbolul pierdut autorul îl provoacă din nou pe cititor cu o poveste inteligentă şi alertă, care oferă surprize la fiecare pagină.

Simbolul pierdut este exact ceea ce au aşteptat fanii lui Dan Brown… cel mai surprinzător roman de până acum.

Ecouri din presă...

După fenomenalul succes înregistrat cu romanul Codul lui da Vinci, Dan Brown cu siguranţă nu îşi dezamăgeşte fanii. Simbolul pierdut abundă de coduri, secrete, răsturnări de situaţie şi incursiuni în ocultism şi în filozofii străvechi.

Janet Maslin – New York Times

Aşteptarea a luat sfârşit. Simbolul pierdut a apărut – şi nu trebuie să fii francmason ca să-ţi placă la nebunie. Incitant şi spectaculos, ca o cursă în montages russes.

The Los Angeles Times

Robert Langdon rămâne un erou fascinant – un savant cu sânge rece în situaţii limită şi cu reacţii pe măsură… Enigmele apar la tot pasul, iar locuri bine-cunoscute ne apar acum într-o altă lumină. O carte pe care o recomandăm cu căldură.

Entertainment Weekly

O lectură captivantă, care ne dă peste cap ideile despre lumea pe care credeam că o cunoaştem.

Newsweek

Sursa

Titlu: The lost symbol/Simbolul pierdut

Autor: Dan Brown

Traducător: Adriana Bădescu

Site: Simbolul Pierdut

Editura: RAO

Nr. pagini: 480

Preț în România: 59.99 RON

Preț în R. Moldova: 250 lei

Puteți citi mai jos prologul.

Simbolul Pierdut

În curînd o să revin cu o recenzie.



How to Train Your Dragon din nou în top


„Filmul de animaţie How to Train Your Dragon a revenit pe primul loc în box office-ul american, după ce săptămâna trecută se afla pe poziţia a treia. Aventura 3D cu dragoni a celor de la DreamWorks Animation a avut încasări de 20 de milioane de dolari în weekend şi a ajuns la un total de peste 320 de milioane de dolari la nivel mondial, conform Box Office Mojo.”
Cinemagia

18 aprilie 2010

Crima din Orient Express


Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, DBE (născută Miller; 15 septembrie 1890 – 12 ianuarie 1976), cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste. A scris şi romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute, nefiind la fel de succes. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită 'Regina Crimei', ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanţi şi inovativi autori ai genului.

Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records, printre alţii — ca cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare. UNESCO consideră că ea este actualmente autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puţin 56), fiind depăşită doar de operele colective ale corporaţiei Walt Disney Productions. Wikipedia
Agatha Christie este, într-adevăr, o scriitoare genială cu un succes greu de egalat. Cărțile sale impresionează prin faptul că nu sînt deloc previzibile. De curînd am terminat de citit „Crima din Orient Express” - o carte exraordinar de bine scrisă cu un sfîrșit surprinzător. Hercule Poirot este angajat de prietenul său, Bouc unul dintre directorii Compagnie Internationale des Wagons-Lits să rezolve cazul unei crime care are loc în faimosul Orient Express - trenul cu care aceștia călătoreau și care avea surprinzător de mulți pasageri pentru această perioadă a anului. Pe parcursul nopții Orient Express se înzăpezește în Iugoslavia, iar în dimineața următoare unul dintre pasageri nu-și mai face apariția - Ratchett un pasager american este găsit în compartimentul său înjunghiat de douăsprezece ori. Poirot interoghează toți pasagerii care ocupau vagonul în care a avut crima. Aparent aceștia nu păreau a avea nimic în comun, aparțineau de naționalități și pături sociale diferite, aveau destinații diferite ... însă nimic nu scapă ochilor ageri ai detectivului. În încercarea de a rezolva misterul unei crime mai mult decît ciudate Hercule Poirot găsește indicii menite să-l poarte pe piste false și are parte de mărturii mincinoase. În cele din urmă detectivul rezolvă cazul care, spre surprinderea tuturor, prezintă nu una ci două soluții.

Dacă vă fascinează romanele polițiste atunci cu siguranță vă va face plăcere să citiți una din cele mai bune cărți care aparțin acestui gen. „Crima din orient Express” a fost tradusă de Justina Bandol și a apărut în 2008 la editura RAO. Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii.
Titlu: Murder on the Orient Express/Crima din Orient Express
Autor: Agatha Christie
Nr. pagini: 250
Traducător:Justina Bandol
Editura: RAO
Preț în România: 22.49 RON
Preț în R. Moldova: 62 lei

17 aprilie 2010

How to train your dragon


Titlu: How to train your dragon/ Cum să-ți dresezi dragonul
Regizori: Chris Sanders, Dean DeBlois
Scris de: Adam F. Goldberg, Peter Tolan, Dean DeBlois, Chris Sanders după cartea Cressidei Cowell
Gen: Animație, fantastic
Durată: 98 minute
Muzică: John Powell
Premieră în SUA: 26 martie, 2010
Premieră în România: 19 martie 2010
Buget: 165,000,000$
Încasări week-end: 43,000,000$
Încasări totale: 300,523,738$
Site oficial: How to train your dragon
Distribuție:
Jay Baruchel - Hiccup (voce)
Gerard Butler - Stoick (voce)
Craig Ferguson - Gobber (voce)
America Ferrera - Astrid (voce)
Jonah Hill - Snotlout (voce)
Christopher Mintz-Plasse - Fishlegs (voce)
T.J. Miller - Tuffnut (voce)
Soundtrak:
1. This Is Berk
2. Dragon Battle
3. The Downed Dragon
4. Dragon Training
5. Wounded
6. The Dragon Book
7. Focus, Hiccup!
8. Forbidden Friendship
9. New Tail
10. See You Tomorrow
11. Test Drive
12. Not So Fireproof
13. This Time For Sure
14. Astrid Goes For A Spin
15.Romantic Flight

16.Dragon's Den
17. The Cove"
18. The Kill Ring"
19. Ready The Ships
20. Battling The Green Death
21. Counter Attack
22. Where's Hiccup?
23. Coming Back Around
24. Sticks & Stones
25. The Vikings Have Their Tea
Sinopsis:
Hiccup (Sughit), fiul conducatorului vikingilor de pe insula Berk, pare cel mai putin viking dintre toti locuitorii insulei, locuitori aflati intr-un permanent razboi cu dragonii inaripati. Cu un aspect fizic nu tocmai vanjos si cu alte preocupari decat tinerii vikingi de-o seama cu el, Sughit este tinta tuturor ironiilor si o permanenta dezamagire pentru neinfricatul sau tata. Ajuns la varsta la care trebuie sa-si dovedeasca barbatia, Sughit trebuie sa omoare primul sau dragon si sa arate astfel ca merita sa fie fiul tatalui sau. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, iar Sughit ajunge sa se imprieteneasca cu cel mai temut dintre dragoni. Prietenia neasteptata dintre cei doi si aventurile pe care le traiesc impreuna vor schimba pentru totdeauna destinul insulei Berk... Sursa


Critici:
98% din criticile primite de film au fost pozitive.
„Copii norocoși vor găsi pe cineva care să-i ducă la film în week-end. Maturii și mai norocoși vor găsi pe cineva pe care să ducă.” Stephen Whitty (Newark Star-Ledger)
„Este o serie de acțiuni palpitante, o comedie inteligentă cu replici pline de duh, o poveste dulce și amară de o profunzime surprinzătoare despre prietenia dintre om și animale. Claudia Puig (USA Today)
„Cu mesajele sale despre acceptare, respect și toleranță, How to train you dragon, oferă de asemenea o serie de lecții, inclusiv unele folositoare în lupta cu dragonii, în caz de nevoie. Linda Barnard (Toronto Star)
„O dramă tulburătoare intercalată cu elemente amuzante de comedie.” Peter Debruge ( Variety)
Trailer:


După cum am scris mai sus filmul este o adaptare după cartea scrisă de Cressida Cowell. „Cum să-ți dresezi dragonul” a apăut la editura Corint Junior în 2007 și a fost tradusă de Cristina Jinga. Cartea are 224 de pagini și poate fi comandată de pe site-ul editurii la doar 10 RON( un preț foarte avantajos).

Miracolul


Am fost de curînd la o librărie și am cumpărat „Miracolul” - altă carte extraordinară scrisă (bineînțeles) de Nicholas Sparks. Sparks știe cu siguranță cum să-și capteze cititorii deoarece cartea m-a frapat încă de la primele pagini. A fost o lectură plăcută și interesantă de aceea v-o recomand și vouă. „Miracolul” poate fi comandată de pe site-ul editurii RAO.
„Jeremy Marsh, ziarist la Scientific American, nu crede decât în ceea ce vede cu propriii ochi şi urmăreşte cu obstinaţie să clarifice întâmplările supranaturale, stranii şi neobişnuite. Atunci când aude că în cimitirul orăşelului Boone Creek din Carolina de Nord nişte apariţii fantomatice îi uluiesc pe locuitori, Jeremy, un sceptic înnăscut, se decide să facă lumină în acest caz. Ceea ce însă nu poate prevedea este că în micul oraş îl aşteaptă dragostea: o cheamă Lexie Darnell şi este nepoata celei considerate drept mediumul local. Iar ca această dragoste să poată avea un viitor, Jeremy se află în faţa unei alegeri dificile: să se întoarcă la viaţa pe care o ştia sau să facă ceva ce nu a mai făcut vreodată ­ să creadă în adevărul care există dincolo de tangibil.”


Ecouri din presă...
„Drăguțe răsturnări de situație... va satisface cu siguranță nenumărații fani ai lui Sparks” Library Journal
„Netedă ca mătasea și glorios de dulce.” Publishers Weekly

Titlu: True Beliver/Miracolul
Autor: Nicholas Sparks
Nr. pagini: 384
Apariție în România: 15.10.07.
Editura: RAO
Traducători: Iordana Ferenț, Ștefan Ferenț.

01 aprilie 2010

A walk to remember


The book
"La şaptesprezece ani, viaţa mea s-a schimbat pentru totdeauna... Am cincizeci şi şapte de ani, dar chiar şi acum îmi aduc aminte tot ce s-a întamplat în anul acela, până în cele mai mici detalii. Adesea retrăiesc acel an, readucându-l la viaţă, şi, când o fac, mă copleşeşte mereu un amestec ciudat de tristeţe şi bucurie... Aceasta este povestea mea şi promit să nu omit nimic... La început, veţi zambi şi, mai apoi, veţi plânge. Să nu spuneţi că nu aţi fost avertizaţi."

Ecouri din presă...
"O poveste romantică despre o dragoste nemuritoare... Nicholas Sparks ştie cum să atingă coarda sensibilă a cititorilor." - Chicago Sun - Times
„O carte pe care nu o veți uita prea curînd” - Sunday New York Post
„O poveste de dragoste remarcabilă care, ca și precedentele, va ajunge la inimile cititorilor de pretutindeni” - African Sun Times
„O plimbare de neuitat” a fost tradusă de Iordana Ferent și Ștefan Ferent și poate fi comandată de pe site-ul editurii RAO.
Autor: Nicholas Sparks
Nr. pagini: 192
Apariție în România: 26.09.06.
Editura: RAO
Traducere: Iordana Ferent/Ștefan Ferent
The movie
Titlu: A walk to remember/O iubire de neuitat
Regizor: Adam Shankman
Scris de: Nicholas Sparks, Karen Janszen
Durată: 102 minute
Data lansării în SUA: 25 ianuarie 2002
Data lansării în România: 25 ianuarie 2002
Buget: 11,800,000$
Încasări week-end:12,177,488
Încasări totale: 47,494,916$
Site oficial: A walk to remember
Distribuție:
Shane West - Landon Lawrence Carter
Mandy Moore - Jamie Elizabeth Sullivan
Peter Coyote - Reverend Hegbert Sullivan
Daryl Hannah - Cynthia Carter
Lauren German - Belinda
Clayne Crawford - Dean
Paz de la Huerta - Tracie
Al Thompson - Eric
Jonathan Parks Jordan - Walker
David Lee Smith - Dr. Carter
Matt Lutz - Clay Gephardt
Coloană sonoră:
1. "Dare You to Move" - Switchfoot
2. "Cry" - Mandy Moore
3. "Someday We'll Know" - Mandy Moore, Jon Foreman
4. "Dancing in The Moonlight" - 2001 Remix Toploader
5. "Learning To Breathe" - Switchfoot
6. "Only Hope" - Mandy Moore ( o melodie extraordinară)

Asculta mai multe audio Muzica
7. "It's Gonna Be Love" - Mandy Moore
8. "You" - Switchfoot
9. "If You Believe" - Rachael Lampa
10. "No One" - Cold
11. "So What Does It All Mean?" - West, Gould & Fitzgerald
12. "Mother We Just Can't Get Enough" - New Radicals
13. "Cannonball" - The Breeders
14. "Friday On My Mind" - Noogie
15. "Empty Spaces" - Fuel
16. "Only Hope" - Switchfoot

Sinopsis:














Landon Carter şi prietenii săi sunt cei mai cool puşti dintr-un liceu din Beaufort. Poartă hainele adecvate, conduc maşinile potrivite şi intră în bucluc atât cât să-şi asigure o reputaţie de rebeli. Jamie Sullivan e opusul lor – nimic nu pare cool la ea. E fiica predicatorului şi poartă haine care-i ascund formele şi acelaşi pulover în fiecare zi. Îndură zeflemeaua lui Landon şi a prietenilor săi cu un zâmbet, întotdeauna văzând numai lucrurile bune din oameni. Atunci când o farsă a lui Landon şi a găştii sale se termină cât se poate de prost, directorul îl condamnă pe băiat să aibă grijă în weekend-uri de un elev necăjit şi să lucreze la piesa şcolii, activităţi în care e şi Jamie implicată. E timpul să mai întâlneşti şi altfel de oameni spune directorul. Şi puţine persoane sunt mai diferite de cinicul şi necredinciosul Brandon decât Jamie. Fata cântă în corul bisericii, poartă întotdeauna o Biblie la ea iar ambiţia ei este să asiste la un miracol. Cei doi petrec din ce în ce mai mult timp împreună, Landon devine intrigat de candoarea fetei care vede frumosul în toate şi are o încredere nelimitată în oameni şi în lume. Curând, băiatul descoperă că s-a îndrăgostit de fermecătoarea marginalizată pe care el şi prietenii săi obişnuiau s-o ostracizeze zilnic. Atunci când circumstanţe potrivinice le ameninţă dragostea, Landon rămâne de partea ei şi încearcă s-o ajute să-şi îndeplinească visele. Sursa

Critici:
Majoritatea criticilor primite de film au fost negative, totuși A walk to remember a avut parte de o primire călduroasă din partea comunității creștine și adolescenți.
„O poveste de dragoste atît de dulce, sinceră și pozitivă încît se furișiază după apărarea construită în această epocă a ironiei.„ Roger Ebert (Chicago Sun-Times)
Premii:
În 2002 Mandy Moore a cîștigat la MTV Movie Awards premiul pentru cea mai bună performanță feminină în același an filmul a cîștigat și două premii Teen Choice Awards .
Trailer:


29 martie 2010

Dear John


The Book

John, un tânăr rebel şi confuz, renunţă la şcoală şi se înrolează în armată, neştiind Ce altceva să facă în viaţă, până când o întâlneşte pe fata visurilor sale, Savannah. Atracţia reciprocă se transformă rapid într-o dragoste puternică, iar Savannah hotărăşte să-l aştepte pe John să-şi îndeplinească datoria faţă de ţară. Dar tragedia din 11 septembrie schimbă totul. John simte că trebuie să rămână alături de camarazii lui în aceste momente şi se înrolează pentru încă doi ani. Din nefericire pentru el, între timp, viaţa merge mai departe pentru Savannah care se îndrăgosteşte de altcineva. Scrisoarea care începea cu "Dragă John" frânge o inimă şi schimbă pentru totdeauna două vieţi. Întors acasă, John trebuie să se obişnuiască cu ideea că Savannah, acum o femeie măritată, este dragostea lui adevărată şi să ia cea mai dificilă decizie din viaţa lui.

Cartea a fost tradusă de Laura Frunză și poate fi comandată de pe site-ul editurii RAO.

The movie
Titlu: Dear John/Dragă John
Regizor: Lasse Hallström
Scris de: Nicholas Sparks, Jamie Linden
Durată: 105 minute
Data lansării în SUA: 5 februarie 2010
Data lansării în România: 12 februarie 2010
Buget: 25,000,000$
Încasări week-end: 30,468,614$
Încasări totale: 79,214,418$
Site oficial: Dear John
Distribuție: >Channing Tatum - John Tyree
>Amanda Seyfried - Savannah Lynn Curtis
>Henry Thomas - Tim Wheddon
>Scott Porter - Randy
>Richard Jenkins - Bill Tyree
Coloana sonoră:
* 311 - Amber
* Wailing Souls - Things & Time
* Rosi Golan - Think of Me
* The Donkeys - Excelsior Lady
* Ryan Adams - Answering Bell
* Joshua Radin and Schuyler Fisk - Paperweight
* Amanda Seyfried and Marshall Altman - Little House
* Amanda Seyfried - Little House (Acoustic)
* Ozomatli - Saturday Night
* Brian Tichy - Dead in Your Tracks
* Gaye Tolan Hatfield - Let Her Gift Be Me
* Brad Hatfield - Ballroom Ballad
* The Swell Season - The Moon
* Fink - This Is the Thing
* Snow Patrol ft. Martha Wainwright - Set The Fire To The Third Bar
Sinopsis:
Acest film, în regia lui Lasse Hallstrom, spune povestea unui tînăr soldat care se îndrăgostește de o studentă idealistă. Într-o vacanță de primăvară, Savannah Curtis îl întîlnește pe John Tyree, aflat într-o scurtă permisie. Pentru personajul lui Chaning Tatum, momentul întîlnirii reprezintă dragoste la prima vedere. În următorii șapte ani cei doi corespondează intens, scrisorile lui Savannah însemnînd pentru tînărul soldat mai mult decît niște simple gesturi romantice, căci la fiecare misiune periculoasă acesta reușește să-și mențină echilibrul psihic tocmai cu ajutorul acestori dovezi de dragoste. Însă această îndelungată corespondență are consecințe pe care niciunul dintre cei doi tineri nu le prevede... Sursa

Critici:
Filmul a primit de la majoritatea criticilor comentarii negative. Rotten Tomatoes raportează că doar 25% din 95 de criticii de fim au făcut o revizuire pozitivă filmului, acesta avînd o medie de rating de 4,3 din 10.
„Dear John distilează cu atenție elementele selecte ale experienței umane și le reduce la un sirop dulce și digerabil. Ea nu poate fi un medicament puternic, dar oferă în mod eficient o doză plăcută de sentiment pur și suferință delegată.” A.O. Scott ( New York Times)
„ O poveste de dragoste șchioapă cuplată cu mai multe handicapuri și greutăți decît orice film poate supraviețui fără taxa de manipulare a publicului” Kirk Honeycutt (Hollywood Reporter)
Trailer:

Nicholas Sparks


Nicholas Sparks (născut la 31 decembrie 1965) este un autor de talie internațională, a scris romane pe teme care includ: dragostea, tragedia, soarta, creștinismul... Romanele sale s-au făcut remarcate în special prin intenisitatea emoțiilor transmise. Pînă în prezent Sparks a publicat 15 romane:
1. The Notebook/ Jurnalul unei iubiri (Octombrie, 1996)
2. Message in a Bottle (Aprilie, 1998)
3. A Walk to Remember/ O plimbare de neuitat (Octombrie, 1999)
4. The Rescue (Septembrie, 2000)
5. A Bend in the Road (Septembrie, 2001)
6. Nights in Rodanthe/ Nopți în Rodanthe (Septembrie, 2002)
7. The Guardian (Aprilie, 2003)
8. The Wedding/Nunta (Septembrie, 2003)
9. Three Weeks with my Brother(Aprilie, 2004)
10. True Believer(Aprilie, 2005)
11. At First Sight/ Dragoste la prima vedere (Octombrie, 2005)
12. Dear John/Dragă John (Octombrie, 2006)
13. The Choice (Septembrie, 2007)
14. The Lucky One (Octombrie, 2008)
15. The Last Song (Septembrie, 2009)
dintre care au fost traduse în limba română 8 și ecranizate 6.
De curînd a fost lansat Dear John, un film care, ciuda criticilor negative primite, a făcut senzație depășind în box office-ul american Avatar... de aceea am hotărît să dedic articolele din această săptămînă romanelor scrise de Sparks și filmelor realizate după acestea.

24 martie 2010

Alice in Wonderland


Alice in Wonderland este un film de aventuri, fantastic, în regia lui Tim Burton. La aproape 3 săptămîni de la lansare filmul încă deține locul 1 în box office-ul american și cel românesc depășind filme ca: Green Zone, Diary of a Wimpy Kid, Remember Me...
Mulți l-au catalogat drept un film „pentru copii” sau „foarte previzibil” alții, însă, îl consideră „genial”. Părerea mea: Alice În Țara Minunilor este un film interesant cu niște efecte speciale extraordinare care merită privit.


Titlu:
Alice in Wonderland/Alice în țara minunilor
Regizor: Tim Burton
Scris de: Linda Woolverton după cartea lui Lewis Carroll
Data lansării în SUA: 5 martie 2010
Data lansării în România: 5 martie 2010
Durată: 108 min
Buget: 200.000.000$
Încasări totale: $265,433,637
Site: Alice in Wonderland
Distribuție: >Mia Wasikowska - Alice Kingsley
>Johnny Depp - Tarrant Hightopp, Mad Hatter.
>Helena Bonham Carter - Iracebeth of Crims, Red Queen
Capul lui Bonham Carter a fost crescut de trei ori în format digital față de dimensiunea originală de pe ecran.
>Anne Hathaway - Mirana of Marmoreal, White Queen
Personajul său nu a avut nevoie de modificări digitale.
>Crispin Glover - Ilosovic Stayne, Knave of Hearts
Sinopsis:
„Alice are 19 ani şi se află la o petrecere unde află că urmează să fie cerută în căsătorie de un lord bogat. Fata fuge şi, prin vizuina Iepurelui Alb, cade în Ţara Minunilor, un loc pe care ştie că l-a vizitat cu ani în urmă, doar că nu-şi mai aduce deloc aminte de el. Iepurele Alb spune că s-a întors după Alice pentru că ea este singura în stare să-l ucidă pe Jabberwock, monstrul care apără regatul Reginei de Inimă-roşie. Însoțită de Pălărierul Nebun Tweedledee și Tweedledum și Pisica de Chesire aceasta pornește într-o călătorie extraordinară pentru a opri dominația violentă a Reginiei Roșii.”


Curiozități:
>Audițiile pentru cei 250 de figuranți s-au desfășurat în orașul britanic Plymouth, iar cerințele au fost ca solicitanții sa aibă un look "victorian" și nici un tatuaj vizibil, piercing sau păr vopsit.
>Actrița Mia Wasikowska a cîștigat rolul lui Alice, deși a avut destule contracandidate, printre care și Amanda Seyfried, Lindsay Lohan și Dakota Blue Richards.
> Acest film marchează a 7-a colaborare între Johnny Depp și Tim Burton, precum și a 6-a între Helena Bonham Carter și regizor.
>În ciuda faptului că au existat multe alte versiuni ale filmului Alice in Țara Minunilor, Tim Burton a spus că niciodată nu a simțit o conexiune emoțională cu povestea, și întotdeauna a crezut că este o serie de rătăciri ale unei fete de la un personaj la altul. Așadar, acest film este o încercare de a da poveștii un cadru emoțional, pe care nu l-a văzut în nici o alta versiune anterioară. Tim a spus că a fost provocare pentru el - să facă din Alice o poveste – în loc de o serie de evenimente.
> Johnny Depp, caruia îi place „cîte un obstacol" din cînd în cînd la filmări, a recunoscut că procesul de filmare pe ecranul verde a fost de-a dreptul obositor, și pînă la sfîrșitul zilei era frînt de oboseală. Sursa
Critici:
Todd McCarthy de la Variety a lăudat filmul pentru „momentele sale de umor”.
„Filmul ar trebui să apară însoțit de o notă marcată „privește-mă” (USA Today)

Trailer:


08 martie 2010

Avatar



Cu doar cîteva luni în urmă James Cameron făcea senzație cu o nouă producție - Avatar
Cameron afirmă că ideea filmului i-a apărut încă din 1994, an în care a scris 80 de pagini din scenariu. Filmul ar fi trebuit să fie lansat în 1999, însă, potrivit regizorului, "era necesar să mai treacă ceva vreme până să apară tehnologia necesară" punerii în scenă a viziunii filmului. Astfel, Cameron a început lucrul la Avatar în primăvara anului 2006 când a definitivat scenariul, limba Na'vi şi cultura Pandoriană.
Filmul s-a bucurat de un succes uriaș devenind în scurt timp filmul cu cele mai mari încasări din istorie.

Titlu
: Avatar
Scris și regizat de: James Cameron
Data lansării în SUA: 18 decembrie 2009
Data lansării în România: 18 decembrie 2009
Durată: 162 min.
Buget: 237.000.000
Încasări weekend: 232.160.000$
Încasări totale:2.638.344.000$
Distribuție: >Sam Worthington - Jack Sully
Cameron a preferat un actor necunoscut în rolul personajului principal în primul rînd pentru a menține bugetul filmului redus... apoi Cameron credea că din cauză faptului că Worthington nu a jucat în nici un film major, el va juca în Avatar "totul sau nimic", dând astfel personajului "o calitate care chiar este reală.
>Zoe Saldana - Neytiri
>Sigourney Weaver - Dr. Grace Augustine
>Sthepen Lang - Colonel Miles Quaritch
>Michelle Rodriguez - Trudy Chacon
Cameron şi-a dorit să lucreze cu Rodriguez după ce a văzut-o în Girlfight.

Sinopsis
„În anul 2154 Jake, un veteran de război paralizat, este trimis pe o planetă îndepartată numită Pandora pentru a înființa o colonie umană și pentru a extrage cît mai multe resurse minerale oferite de această planetă.

Pandora este locuită de o rasa umanoidă numită Na'vi, o veche civilizțtie cu tradiții, limbă și cultură proprii.

În timp ce Jake și alți pămînteni trebuie să se acomodeze pe luxurianta planetă, civilizația de pe Pandora protestează împotriva noilor veniți. După o serie de evenimente care îi schimbă complet modul de gîndire, Jake se alătură rasei Na'vi în războiul împotriva pamîntenilor. În plus, acesta se îndrăgostește de Neytiri, o frumoasă localnică…”

Critici
Filmul, a primit în general recenzii pozitive din parte criticilor de film.
Roger Ebert de la Chicago Sun-Times a numit filmul „extraordinar” și i-a dat patru stele din patru. „Privind Avatar m-am simțit la fel ca atunci cînd am văzut Star Wars în 1977” a spus el. Criticul de film Peter Travers a lăudat filmul dîndui trei stele și jumătate... acesta a scris „Talentul lui Cameron poate fi la fel de mare ca visele sale”
Richard Corliss a declarat „ cu siguranță este cea mai vie și mai convigătoare creație a unei lumi fantasice văzută vreo dată în istoria imaginii în mișcare.

Blogul Film a acumulat o lista de citate despre avatar de la 14 scriitori și regizori de la Hollywoood
„Filmul este cel mai evocator și uimitor science-fiction de la Star Wars încoace.” Steven Spielberg
„Avatar este cu adevărat extraordinar. ” Frank Marshall
Richard Kelly a numit filmul „uimitor” iar Michael Moore recomandă: „du-te și vezi Avatar, un film genial pentru vremurile noastre.”
Singura reacție negativă a venit de la Duncan Jones „ Filmele lui Jim Cameron nu se află topul meu.” a spus acesta.
Premii:
Avatar a fost nominalizat la nouă premii Oscar dintre care a cîștigat doar 3:
- Cele mai bune efecte vizuale
-
Cea mai buna scenografie
- Cea mai buna imagine
Filmul a primit deasemenea 8 nominalizări la BAFTA inclusiv pentru cel mai bun film și director dar a cîștigat doar premiul pentru design de producție și efecte vizuale speciale.
Trailer: