21 aprilie 2010

Avatar pe DVD




Precomadînd DVD-ul Avatar de pe cineshop.ro la prețul de 49.9 Lei, primiți cadou cartea „The Art of Avatar”. La același preț îl puteți precomanda și de provideo.ro.

20 aprilie 2010

Simbolul Pierdut


În această uimitoare continuare a fenomenului mondial numit Codul lui da Vinci, Dan Brown demonstrează încă o dată de ce este considerat cel mai popular scriitor de thrillere al momentului.

Simbolul pierdut reprezintă o cursă uluitoare printr-un labirint real de coduri, secrete şi adevăruri nevăzute, într-o
confruntare cu un duşman terifiant. Acţiunea cărţii, desfăşurată în încăperile, tunelurile şi templele secrete din Washington, D.C., se îndreaptă într-un ritm ameţitor spre un final cu totul surprinzător.

În deschiderea romanului, profesorul Robert Langdon este chemat pe neaşteptate să ţină o prelegere în clădirea
Capitoliului din Washington. Însă la câteva minute de la sosirea lui, seara capătă o turnură bizară, când este descoperită mâna secţionată a mentorului lui Langdon, Peter Solomon, un important mason şi filantrop. Langdon recunoaşte în simbolurile masonice de pe mână o invitaţie antică, menită să-l poarte pe cel care o primeşte în lumea demult pierdută a înţelepciunii ezoterice.

Realizând că singura speranţă de a-l salva pe Peter este să accepte acea invitaţie mistică, Langdon porneşte pe calea pe care aceasta i-o indică şi pătrunde astfel într-o lume ascunsă a secretelor masonice, a unei istorii neştiute, în locuri niciodată văzute – toate acestea conducându-l spre un adevăr inimaginabil.

Aşa cum întreaga lume a descoperit în Codul lui da Vinci şi în Îngeri şi demoni, în romanele lui Dan Brown se întreţes istorii ascunse, simboluri tainice şi coduri enigmatice, iar în Simbolul pierdut autorul îl provoacă din nou pe cititor cu o poveste inteligentă şi alertă, care oferă surprize la fiecare pagină.

Simbolul pierdut este exact ceea ce au aşteptat fanii lui Dan Brown… cel mai surprinzător roman de până acum.

Ecouri din presă...

După fenomenalul succes înregistrat cu romanul Codul lui da Vinci, Dan Brown cu siguranţă nu îşi dezamăgeşte fanii. Simbolul pierdut abundă de coduri, secrete, răsturnări de situaţie şi incursiuni în ocultism şi în filozofii străvechi.

Janet Maslin – New York Times

Aşteptarea a luat sfârşit. Simbolul pierdut a apărut – şi nu trebuie să fii francmason ca să-ţi placă la nebunie. Incitant şi spectaculos, ca o cursă în montages russes.

The Los Angeles Times

Robert Langdon rămâne un erou fascinant – un savant cu sânge rece în situaţii limită şi cu reacţii pe măsură… Enigmele apar la tot pasul, iar locuri bine-cunoscute ne apar acum într-o altă lumină. O carte pe care o recomandăm cu căldură.

Entertainment Weekly

O lectură captivantă, care ne dă peste cap ideile despre lumea pe care credeam că o cunoaştem.

Newsweek

Sursa

Titlu: The lost symbol/Simbolul pierdut

Autor: Dan Brown

Traducător: Adriana Bădescu

Site: Simbolul Pierdut

Editura: RAO

Nr. pagini: 480

Preț în România: 59.99 RON

Preț în R. Moldova: 250 lei

Puteți citi mai jos prologul.

Simbolul Pierdut

În curînd o să revin cu o recenzie.




„Filmul de animaţie How to Train Your Dragon a revenit pe primul loc în box office-ul american, după ce săptămâna trecută se afla pe poziţia a treia. Aventura 3D cu dragoni a celor de la DreamWorks Animation a avut încasări de 20 de milioane de dolari în weekend şi a ajuns la un total de peste 320 de milioane de dolari la nivel mondial, conform Box Office Mojo.”
Cinemagia

18 aprilie 2010


Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, DBE (născută Miller; 15 septembrie 1890 – 12 ianuarie 1976), cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste. A scris şi romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute, nefiind la fel de succes. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită 'Regina Crimei', ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanţi şi inovativi autori ai genului.

Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records, printre alţii — ca cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare. UNESCO consideră că ea este actualmente autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puţin 56), fiind depăşită doar de operele colective ale corporaţiei Walt Disney Productions. Wikipedia
Agatha Christie este, într-adevăr, o scriitoare genială cu un succes greu de egalat. Cărțile sale impresionează prin faptul că nu sînt deloc previzibile. De curînd am terminat de citit „Crima din Orient Express” - o carte exraordinar de bine scrisă cu un sfîrșit surprinzător. Hercule Poirot este angajat de prietenul său, Bouc unul dintre directorii Compagnie Internationale des Wagons-Lits să rezolve cazul unei crime care are loc în faimosul Orient Express - trenul cu care aceștia călătoreau și care avea surprinzător de mulți pasageri pentru această perioadă a anului. Pe parcursul nopții Orient Express se înzăpezește în Iugoslavia, iar în dimineața următoare unul dintre pasageri nu-și mai face apariția - Ratchett un pasager american este găsit în compartimentul său înjunghiat de douăsprezece ori. Poirot interoghează toți pasagerii care ocupau vagonul în care a avut crima. Aparent aceștia nu păreau a avea nimic în comun, aparțineau de naționalități și pături sociale diferite, aveau destinații diferite ... însă nimic nu scapă ochilor ageri ai detectivului. În încercarea de a rezolva misterul unei crime mai mult decît ciudate Hercule Poirot găsește indicii menite să-l poarte pe piste false și are parte de mărturii mincinoase. În cele din urmă detectivul rezolvă cazul care, spre surprinderea tuturor, prezintă nu una ci două soluții.

Dacă vă fascinează romanele polițiste atunci cu siguranță vă va face plăcere să citiți una din cele mai bune cărți care aparțin acestui gen. „Crima din orient Express” a fost tradusă de Justina Bandol și a apărut în 2008 la editura RAO. Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii.
Titlu: Murder on the Orient Express/Crima din Orient Express
Autor: Agatha Christie
Nr. pagini: 250
Traducător:Justina Bandol
Editura: RAO
Preț în România: 22.49 RON
Preț în R. Moldova: 62 lei

17 aprilie 2010


Titlu: How to train your dragon/ Cum să-ți dresezi dragonul
Regizori: Chris Sanders, Dean DeBlois
Scris de: Adam F. Goldberg, Peter Tolan, Dean DeBlois, Chris Sanders după cartea Cressidei Cowell
Gen: Animație, fantastic
Durată: 98 minute
Muzică: John Powell
Premieră în SUA: 26 martie, 2010
Premieră în România: 19 martie 2010
Buget: 165,000,000$
Încasări week-end: 43,000,000$
Încasări totale: 300,523,738$
Site oficial: How to train your dragon
Distribuție:
Jay Baruchel - Hiccup (voce)
Gerard Butler - Stoick (voce)
Craig Ferguson - Gobber (voce)
America Ferrera - Astrid (voce)
Jonah Hill - Snotlout (voce)
Christopher Mintz-Plasse - Fishlegs (voce)
T.J. Miller - Tuffnut (voce)
Soundtrak:
1. This Is Berk
2. Dragon Battle
3. The Downed Dragon
4. Dragon Training
5. Wounded
6. The Dragon Book
7. Focus, Hiccup!
8. Forbidden Friendship
9. New Tail
10. See You Tomorrow
11. Test Drive
12. Not So Fireproof
13. This Time For Sure
14. Astrid Goes For A Spin
15.Romantic Flight

16.Dragon's Den
17. The Cove"
18. The Kill Ring"
19. Ready The Ships
20. Battling The Green Death
21. Counter Attack
22. Where's Hiccup?
23. Coming Back Around
24. Sticks & Stones
25. The Vikings Have Their Tea
Sinopsis:

Hiccup (Sughit), fiul conducatorului vikingilor de pe insula Berk, pare cel mai putin viking dintre toti locuitorii insulei, locuitori aflati intr-un permanent razboi cu dragonii inaripati. Cu un aspect fizic nu tocmai vanjos si cu alte preocupari decat tinerii vikingi de-o seama cu el, Sughit este tinta tuturor ironiilor si o permanenta dezamagire pentru neinfricatul sau tata. Ajuns la varsta la care trebuie sa-si dovedeasca barbatia, Sughit trebuie sa omoare primul sau dragon si sa arate astfel ca merita sa fie fiul tatalui sau. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, iar Sughit ajunge sa se imprieteneasca cu cel mai temut dintre dragoni. Prietenia neasteptata dintre cei doi si aventurile pe care le traiesc impreuna vor schimba pentru totdeauna destinul insulei Berk... Sursa


Critici:
98% din criticile primite de film au fost pozitive.
„Copii norocoși vor găsi pe cineva care să-i ducă la film în week-end. Maturii și mai norocoși vor găsi pe cineva pe care să ducă.” Stephen Whitty (Newark Star-Ledger)
„Este o serie de acțiuni palpitante, o comedie inteligentă cu replici pline de duh, o poveste dulce și amară de o profunzime surprinzătoare despre prietenia dintre om și animale. Claudia Puig (USA Today)
„Cu mesajele sale despre acceptare, respect și toleranță, How to train you dragon, oferă de asemenea o serie de lecții, inclusiv unele folositoare în lupta cu dragonii, în caz de nevoie. Linda Barnard (Toronto Star)
„O dramă tulburătoare intercalată cu elemente amuzante de comedie.” Peter Debruge ( Variety)
Trailer:


După cum am scris mai sus filmul este o adaptare după cartea scrisă de Cressida Cowell. „Cum să-ți dresezi dragonul” a apăut la editura Corint Junior în 2007 și a fost tradusă de Cristina Jinga. Cartea are 224 de pagini și poate fi comandată de pe site-ul editurii la doar 10 RON( un preț foarte avantajos).

21 aprilie 2010

Avatar pe DVD




Precomadînd DVD-ul Avatar de pe cineshop.ro la prețul de 49.9 Lei, primiți cadou cartea „The Art of Avatar”. La același preț îl puteți precomanda și de provideo.ro.

20 aprilie 2010

Simbolul Pierdut


În această uimitoare continuare a fenomenului mondial numit Codul lui da Vinci, Dan Brown demonstrează încă o dată de ce este considerat cel mai popular scriitor de thrillere al momentului.

Simbolul pierdut reprezintă o cursă uluitoare printr-un labirint real de coduri, secrete şi adevăruri nevăzute, într-o
confruntare cu un duşman terifiant. Acţiunea cărţii, desfăşurată în încăperile, tunelurile şi templele secrete din Washington, D.C., se îndreaptă într-un ritm ameţitor spre un final cu totul surprinzător.

În deschiderea romanului, profesorul Robert Langdon este chemat pe neaşteptate să ţină o prelegere în clădirea
Capitoliului din Washington. Însă la câteva minute de la sosirea lui, seara capătă o turnură bizară, când este descoperită mâna secţionată a mentorului lui Langdon, Peter Solomon, un important mason şi filantrop. Langdon recunoaşte în simbolurile masonice de pe mână o invitaţie antică, menită să-l poarte pe cel care o primeşte în lumea demult pierdută a înţelepciunii ezoterice.

Realizând că singura speranţă de a-l salva pe Peter este să accepte acea invitaţie mistică, Langdon porneşte pe calea pe care aceasta i-o indică şi pătrunde astfel într-o lume ascunsă a secretelor masonice, a unei istorii neştiute, în locuri niciodată văzute – toate acestea conducându-l spre un adevăr inimaginabil.

Aşa cum întreaga lume a descoperit în Codul lui da Vinci şi în Îngeri şi demoni, în romanele lui Dan Brown se întreţes istorii ascunse, simboluri tainice şi coduri enigmatice, iar în Simbolul pierdut autorul îl provoacă din nou pe cititor cu o poveste inteligentă şi alertă, care oferă surprize la fiecare pagină.

Simbolul pierdut este exact ceea ce au aşteptat fanii lui Dan Brown… cel mai surprinzător roman de până acum.

Ecouri din presă...

După fenomenalul succes înregistrat cu romanul Codul lui da Vinci, Dan Brown cu siguranţă nu îşi dezamăgeşte fanii. Simbolul pierdut abundă de coduri, secrete, răsturnări de situaţie şi incursiuni în ocultism şi în filozofii străvechi.

Janet Maslin – New York Times

Aşteptarea a luat sfârşit. Simbolul pierdut a apărut – şi nu trebuie să fii francmason ca să-ţi placă la nebunie. Incitant şi spectaculos, ca o cursă în montages russes.

The Los Angeles Times

Robert Langdon rămâne un erou fascinant – un savant cu sânge rece în situaţii limită şi cu reacţii pe măsură… Enigmele apar la tot pasul, iar locuri bine-cunoscute ne apar acum într-o altă lumină. O carte pe care o recomandăm cu căldură.

Entertainment Weekly

O lectură captivantă, care ne dă peste cap ideile despre lumea pe care credeam că o cunoaştem.

Newsweek

Sursa

Titlu: The lost symbol/Simbolul pierdut

Autor: Dan Brown

Traducător: Adriana Bădescu

Site: Simbolul Pierdut

Editura: RAO

Nr. pagini: 480

Preț în România: 59.99 RON

Preț în R. Moldova: 250 lei

Puteți citi mai jos prologul.

Simbolul Pierdut

În curînd o să revin cu o recenzie.



How to Train Your Dragon din nou în top


„Filmul de animaţie How to Train Your Dragon a revenit pe primul loc în box office-ul american, după ce săptămâna trecută se afla pe poziţia a treia. Aventura 3D cu dragoni a celor de la DreamWorks Animation a avut încasări de 20 de milioane de dolari în weekend şi a ajuns la un total de peste 320 de milioane de dolari la nivel mondial, conform Box Office Mojo.”
Cinemagia

18 aprilie 2010

Crima din Orient Express


Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, DBE (născută Miller; 15 septembrie 1890 – 12 ianuarie 1976), cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste. A scris şi romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute, nefiind la fel de succes. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită 'Regina Crimei', ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanţi şi inovativi autori ai genului.

Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records, printre alţii — ca cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare. UNESCO consideră că ea este actualmente autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puţin 56), fiind depăşită doar de operele colective ale corporaţiei Walt Disney Productions. Wikipedia
Agatha Christie este, într-adevăr, o scriitoare genială cu un succes greu de egalat. Cărțile sale impresionează prin faptul că nu sînt deloc previzibile. De curînd am terminat de citit „Crima din Orient Express” - o carte exraordinar de bine scrisă cu un sfîrșit surprinzător. Hercule Poirot este angajat de prietenul său, Bouc unul dintre directorii Compagnie Internationale des Wagons-Lits să rezolve cazul unei crime care are loc în faimosul Orient Express - trenul cu care aceștia călătoreau și care avea surprinzător de mulți pasageri pentru această perioadă a anului. Pe parcursul nopții Orient Express se înzăpezește în Iugoslavia, iar în dimineața următoare unul dintre pasageri nu-și mai face apariția - Ratchett un pasager american este găsit în compartimentul său înjunghiat de douăsprezece ori. Poirot interoghează toți pasagerii care ocupau vagonul în care a avut crima. Aparent aceștia nu păreau a avea nimic în comun, aparțineau de naționalități și pături sociale diferite, aveau destinații diferite ... însă nimic nu scapă ochilor ageri ai detectivului. În încercarea de a rezolva misterul unei crime mai mult decît ciudate Hercule Poirot găsește indicii menite să-l poarte pe piste false și are parte de mărturii mincinoase. În cele din urmă detectivul rezolvă cazul care, spre surprinderea tuturor, prezintă nu una ci două soluții.

Dacă vă fascinează romanele polițiste atunci cu siguranță vă va face plăcere să citiți una din cele mai bune cărți care aparțin acestui gen. „Crima din orient Express” a fost tradusă de Justina Bandol și a apărut în 2008 la editura RAO. Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii.
Titlu: Murder on the Orient Express/Crima din Orient Express
Autor: Agatha Christie
Nr. pagini: 250
Traducător:Justina Bandol
Editura: RAO
Preț în România: 22.49 RON
Preț în R. Moldova: 62 lei

17 aprilie 2010

How to train your dragon


Titlu: How to train your dragon/ Cum să-ți dresezi dragonul
Regizori: Chris Sanders, Dean DeBlois
Scris de: Adam F. Goldberg, Peter Tolan, Dean DeBlois, Chris Sanders după cartea Cressidei Cowell
Gen: Animație, fantastic
Durată: 98 minute
Muzică: John Powell
Premieră în SUA: 26 martie, 2010
Premieră în România: 19 martie 2010
Buget: 165,000,000$
Încasări week-end: 43,000,000$
Încasări totale: 300,523,738$
Site oficial: How to train your dragon
Distribuție:
Jay Baruchel - Hiccup (voce)
Gerard Butler - Stoick (voce)
Craig Ferguson - Gobber (voce)
America Ferrera - Astrid (voce)
Jonah Hill - Snotlout (voce)
Christopher Mintz-Plasse - Fishlegs (voce)
T.J. Miller - Tuffnut (voce)
Soundtrak:
1. This Is Berk
2. Dragon Battle
3. The Downed Dragon
4. Dragon Training
5. Wounded
6. The Dragon Book
7. Focus, Hiccup!
8. Forbidden Friendship
9. New Tail
10. See You Tomorrow
11. Test Drive
12. Not So Fireproof
13. This Time For Sure
14. Astrid Goes For A Spin
15.Romantic Flight

16.Dragon's Den
17. The Cove"
18. The Kill Ring"
19. Ready The Ships
20. Battling The Green Death
21. Counter Attack
22. Where's Hiccup?
23. Coming Back Around
24. Sticks & Stones
25. The Vikings Have Their Tea
Sinopsis:
Hiccup (Sughit), fiul conducatorului vikingilor de pe insula Berk, pare cel mai putin viking dintre toti locuitorii insulei, locuitori aflati intr-un permanent razboi cu dragonii inaripati. Cu un aspect fizic nu tocmai vanjos si cu alte preocupari decat tinerii vikingi de-o seama cu el, Sughit este tinta tuturor ironiilor si o permanenta dezamagire pentru neinfricatul sau tata. Ajuns la varsta la care trebuie sa-si dovedeasca barbatia, Sughit trebuie sa omoare primul sau dragon si sa arate astfel ca merita sa fie fiul tatalui sau. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, iar Sughit ajunge sa se imprieteneasca cu cel mai temut dintre dragoni. Prietenia neasteptata dintre cei doi si aventurile pe care le traiesc impreuna vor schimba pentru totdeauna destinul insulei Berk... Sursa


Critici:
98% din criticile primite de film au fost pozitive.
„Copii norocoși vor găsi pe cineva care să-i ducă la film în week-end. Maturii și mai norocoși vor găsi pe cineva pe care să ducă.” Stephen Whitty (Newark Star-Ledger)
„Este o serie de acțiuni palpitante, o comedie inteligentă cu replici pline de duh, o poveste dulce și amară de o profunzime surprinzătoare despre prietenia dintre om și animale. Claudia Puig (USA Today)
„Cu mesajele sale despre acceptare, respect și toleranță, How to train you dragon, oferă de asemenea o serie de lecții, inclusiv unele folositoare în lupta cu dragonii, în caz de nevoie. Linda Barnard (Toronto Star)
„O dramă tulburătoare intercalată cu elemente amuzante de comedie.” Peter Debruge ( Variety)
Trailer:


După cum am scris mai sus filmul este o adaptare după cartea scrisă de Cressida Cowell. „Cum să-ți dresezi dragonul” a apăut la editura Corint Junior în 2007 și a fost tradusă de Cristina Jinga. Cartea are 224 de pagini și poate fi comandată de pe site-ul editurii la doar 10 RON( un preț foarte avantajos).